Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
 The History of Montenegro - Promocije knjige na SSEES, UCL, LondonPromocija najnovije knjige Dr Serba Rastodera i Dr Zivka Andrijasevica "The History of  Montenegro: from ancient times to 2003" je odrzana 20.11.2006 na jednom od najprestiznijih univerziteta za Slavistiku na zapadnoj hemisferi, School of Slavonic and East European Studies (SSEES), University College London, UK. Promociju su organizovale MonteNet Organizacija i Centar za Diasporu. Promocija je izazvala neocekivanu i nesvakidasnju paznju istrazivaca Juzno Evropskih studija i bila je jedna od dosada najposjecenijih prezetacija u novosagradjenim prostorijama SSEES-a. 

U ime SEESS-a o autorima je govorio predavac na toj visokoskolskoj, specijalistiskoj instituciji, Kenneth Morrsion, dok je u ime izdavaca knjige govorio Dr Milan Vukcevic.

Vrlo kratko izlaganje Dr. Zivko Andrijasevica i Dr Serba Rastodera je slijedjeno nizom pitanja prisutnih akademaca i izuzetno zanimljivom intelektualnom debatom koje se nastavila i nekoliko casova poslije zvanicne prezentacije. Kjiga je privukla znatno interesovanje ne samo medju istrazivacima iz Britanije vec i pojedincima iz Italije, Njemacke, Rusije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Vjerovatno jedna od posebnosti kjige je sto je to prva Istorija Crne Gore pisana od autora iz Crne Gore na Engleskom.  Prezentacija je evidentno bila jedan od najznacajnijih afirmacija crnogorske nauke i kulture u Velikoj Britaniji do danas.
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006