Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
MonteNet
  Re:Sitni propust

Postovani gospodine Davidovicu

Zahvaljujemo se na posti, kritici i sugestijama.

Dio vase kritike prihvatamo ali mislimo da je jedan dio neopravdan i zao nam je sto se nasa namjera pogresno tumaci. Nije tacno da ignorisemo postojanje Srpske Pravoslavne Crkve (SOC) i veza sa Pavelicem je neumjesna u najboljem slucaju. Naime na svakoj stranici o religiji postoji link za SOC jer smo smatrali kada smo pravili ove stranice (1997) da sto god napisemo nece im biti po volji, pa neka SOC sama sebe predstavi. Nije nam poznato da igdje na stranicama SOC ima linka ili se pominje Crnogorska Pravoslavna Crkva (MOC). Doduse ima SOC dosta sledbenika u Crnoj Gori koji takodje negiraju postojanje ove posljednje. Mi smatramo, kao sto ste mogli zakljuciti, da je to evidentna  istorijska nepravda ali ne dovodimo negatore MOC u vezu sa fasistima. Valjda je svakome jasno ko koga u CG negira u posljednjih skoro 90 godina.

Dakle ne ignorisemo SOC nego im dajemo sansu da sami sebe predstave i absolutno nista nijesmo objavili krivo a jos  namjerno mada ne pretendujemo da drizmo tapije istoriskih istina. To je jednostano pogled izdaleka na Crnu Goru makar bio arhaican. Da smo nesto objavili o SOC sto se ne slaze sa crkvenom oficijalnom linijom zamislite koliko bi sledbenika, koji su za razliku od vas ostrasceni svetosavljem, bilo revoltirano.

Sto se tice www.montenet.org sasvim se slazemo sa vasom kritikom i zahvalni smo vam na tome. Rado bi dosta toga popravili ali nazalost nemamo dovoljno vremena. Ipak, nigdje na stranicama ne pominjemo da stranice imaju ikakve veze sa Londonom ili UK i zaintrigiralo nas je to zapazanje.

S postovanjem
MonteNet

P.S. Nasa je praksa da priloge i kritike citalaca kacimo na nasim stranicama (letters). Molimo vas da potvrdite da je to u redu. 
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006