Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Dusan Madzarovic

Otvoreno Pismo

SVIM GRADJANIMA CRNE GORE i SVIM POLITICKIM STRUKTURAMA POZICIJE I OPOZICIJE CRNE GORE

Siguran sam I  duboko ubijedjen da ce crnogorska  istorija zapisati sledece:
21 maj  2006  godine bio je dan kada u Crnoj Gori  nije postojala ni pozicija ni opozicija,nije bilo dioba ni po vjeri ni po naciji,toga dana svi su bili JEDNO,jer su odlucivali o svom ZAJEDNICKOM i toplom domu koji se zove NEZAVISNA CRNA GORA,koja je po svim pitanjima jednaka za sve njene gradjane.
CRNOGORSKA EMIGRACIJA,pod kojim imenom se podrazumijeva svaki izseljenik koji se bilo kada izselio sa crnogorskih prostora,bez obzira na vjersku,nacionalnu,politicku i bilo kakvu drugu pripadnost i opredijeljenost,a koja je po brojnosti i ekonomskom potencialu jos jedna Crna Gora izvan njenih granica,ucinice sve da Crnu Goru zajednicki sa svim njenim gradjanima i njenim rukovodstvom uvrste u red najrazvijenijih drzava Evrope i svijeta.
Poslije 21 maja 2006 godine crnogorska emigracija ce poceti masovno da razmislja o svom povratku na stara ognjista,stvara svoju novu buducnost i ulaze svoja financijska sredstva u svoju maticnu drzavu kao najsigurniju destinaciju za svoj ulozeni capital i njegovu profitabilnost. Za takvo opredjeljenje i razmisljanje nase emigracije su presudne dvije strateske predispozicije,a to su:
1. PRIRODNI RESURSI CRNE GORE
2. INTELEKTUALNI KAPACITET CRNE GORE

Zelimo da 13 jula 2oo6 godine kada bude zvanicno proglasenje obnove drzavnosti Crne Gore,ZAJEDNICKI u prvim redovima budu predstavnici POZICIJE I OPOZICIJE Crne Gore,da zaborave I oproste na sve ruzno izgovorene rijeci,da se i dalje politicki zdravo i konstruktivno bore za vlast i prosperitet Crne Gore, a da NJU svi skupa cuvamo kao zenicu svoga oka.
Najveca propaganda za Crnu Goru po svim pitanjima bice ukoliko se toga dana kada bude proglasenje njene nezavisnosti nadju prisutni predstavnici svih susjednih drzava,svih 25 drzava EVROPSKE UNIJE,SAD,RUSIJE,KINE,AUSTRALIJE,KANADE,ARGENTINE,BRAZILA i drugih drzava gdje masovnije zive nasi emigranti.
Prvi dan poslije proglasenja nezavisnosti,CRNOGORSKA EMIGRACIJA bi u Podgorici odrzala svoj prvi SVJETSKI KONGRES u svojoj maticnoj NEZAVISNOJ CRNOJ GORI.

SRBIJA ce u srcima crnogorskih gradjana uvijek zauzimati privilegovano mjesto po svim mogucim pitanjima,kao nasa bratska i prijateljska drzava.
Zaista je za svaku pohvalu DEKLARACIJA Vlade Crne Gore u vezi buducih odnosa sa Srbijom i sigurno je da ce Srbija znati da pruzi ruku iskrenog prijateljstva u ineresu obije drzave i njenih gradjana.

Spostovanjem i iskrenim pozdravom  
DUSAN  MADZAROVIC  
Argentina-Brazil.
E-mail: dusanma@hotmail.com
 
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006