Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Gordan Stojovic

In Memoriam - Rajko Boskovic 

Dragi prijatelji Obavjestavam Vas da je juce 2.Juna.2006 godine umro u svom domu u Asahikawi u Japanu, Rajko Boskovic poznati umjetnik svjetske slave, casni covjek i iskreni crnogorski patriota. Ova tuzna vijest, koja je stigla sa samog "kraja svijeta" kako je on  sam nazivao hladno japansko ostrvo na kojem je zivio i stvarao posljednjih godina praveci ledene figure koje su ostavljale bez daha ljubitelje umjetnosti sirom svijeta, duboko je potresla sve njegove prijatelje i rodbinu u Crnoj Gori kao i citavu crnogorski diasporu cijem jacanju je svojim djelovanjem posljednjih desetak godina pruzio nemjerljiv doprinos. 
 
 Rajko Boskovic je bio i jedinstveni ambasador Crne Gore na dalekom istoku, covjek koji je koristio svoju prirodnu harizmu i cestu prisutnos u japanskim medijima za promovisanje Crne Gore, njene kulture i razvojnih potencijala. Samo prije neki dan razmjenili smo cestitke, nas zajednicki san je napokon bio ostvaren i vec smo planirali sa drugim prijateljima sta nam je ciniti dalje za nasu Crnu Goru. Rajko je bio ne samo vajar, slikar, svjestranu umjetnik, kosmopolita, on je u sebi posjedovao nesto mnogo uzvisenije, dublje nego sto se moze zamisliti. Osjecao je sadasnjost, proslost i buducnost na jedinstvan nacin, 1999 godine kada je posljednji put bio u Crnoj Gori dok se vozio prema tivatskom aerodromu, svom bratanicu Bosku pogledavsi prema Lovcenu je rekao "nikada se vise necemo vidjeti, zbogom ti zauvjek"...niko od nas koji smo ga poznavali i voljeli nikada ne bi mogao da prihvati te rijeci kao nesto odista realno i samo on je znao pravo znacenje te recenice, koja se na zalost obistinila.
 
 Dragi prijatelju, hvala ti na svim onim toplim rijecima,na svoj podrsci i ljubavi prema svojoj zemlji i njenim ljudima sa kojim si nas sve grijao i ondakada smo gubili nadu u nas zajednicki san, pocivaj s mirom u toj dalekoj zemlji, daljeko od sjaja Lovcena, mi koji ostajemo ucinicemo sve da tvoje djelo u tvojoj domovini nikada ne ostane zaboravljeno. Gordan Stojovic  
[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006