Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Veljko B. Ilic
 Re: NATO da, Avganistan i Irak NE

 
Postovani gospodine Zeljko Radojevicu, naslov Vasega komentara je rekao sve. Puno nas, koji smo procitali Vas komentar slazemo sa Vasim misljenjem. Ja necu da ponavljam ono sto ste Vi vec napisali, zelim citaocima kao i kreatorima Crnogorske spoljne politike da navedem neke politicke istine kojih se treba pridrzavati.  
 
 U Americi narod je sve vise nezadovoljan Bush-ovom administracijom, primicu se izbori za Kongres, svi predvidjaju da ce Republikanci ovoga puta izgubiti. Puno njih zahtijeva da se smijeni Donald Rumsfeld, onaj koji je bio prije neki dan u posjeti Crnoj Gori. Svi su izgledi da ce buduca americka vlada povuci trupe iz Iraka i Avganistana. Sve ovo treba da se ima u vidu, da ce u demokratskoj Americi doci do  promjene vlade i naravno smanjivanje, ili potpunu obustavu ratnih operacija.  
 
 Bas danas dok ovo pisem, BBC prenosi da su evropljani nezadovoljni sa NATO-om. Traze nacina, kako da se reorganizuje taj vojni savez. I ovo treba uzeti u obzir prije nego Crna Gora donese odluku da stupi u NATO. (Mozda je  ta  odluka vec donesena.)  
 
 Problemi koji postoje u Avganistanu, Iraku, Iranu, Palestini i uopste od Filipina do Sredozemnog mora, nemogu se resavati na ovaj nacin koji danas koristi Amerika i njeni pomagaci.Treba da se podsjetimo da je nekada Engleska bila u Palestini i Sudanu, napustili su te (i mnoge druge) teritorije. Rusi su bili u Avganistanu, i oni su otisli neobavljena posla. Francuzi su bili u Alziru, vratili su se za Evropu. Izrael, sa jednom od najbolje opremljenih armija u sviijetu, povukli su se iz Libana. Amerikanci ce morati da napuste Irak i Avganistan, tako vecina kaze i u Americi i Evropi.  
 
 Sve u svemu, kad bi Crna Gora poslala jedno 30-100 vojnika da "pomogne" amerikance, vise bi nanijela problema maloj Crnoj Gori, koje ni buduce generacije nebi mogle lako rijesiti.Nasa mala drzava moze da ima prijateljske odnose sa Amerikancima bez ucesca u ratnim operacijama. Nikada nije bilo popularno voditi tudje ratove. 
 
 Veljko B. Ilic

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006