Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
RTCG/Matica crnogorska
 
Zajedno do pobjede na Eurosongu 2005
Postovani,

Crnogorska grupa NO NAME ce ucestvovati na muzickom takmicenju Eurosong 2005, koji se odrzava 21. maja u Kijevu, Ukrajina. Ova grupa talentovanih crnogorskih dvadesetogodisnjaka iz podgoricke muzicke skole pobijedila je na drzavnom nivou i predstavlja SCG na ovom prestiznom evropskom takmicenju.

Njihova pjesma, "Zauvijek moja", je dopadljiva melodija sa prepoznatljivim crnogorskim muzickim motivima. Melodijski, sadrzajno i emocionalno je vezana za nase podneblje i moze dobro sluziti za sopstvenu kulturnu identifikaciju i sararadnju sa kulturom u zemljama gdje sada zivite. Vjerujemo da Vam je ova pjesma poznata i bliska pa Vas zato pozivamo da aktivno ucestvujete u njenoj prezentaciji u Evropi.

Eurosong je takmicenje na kome se pobjednik bira samo na osnovu glasova gradjana iz evropskih zemalja. Gledaoci glasaju putem poziva na specijalni broj fiksne telefonije i/ili slanjem sms poruka na specijalni broj mobilnih operatera. Ti brojevi su razliciti za sve drzave, tako da nismo u mogucnosti da Vas obavijestimo o njima. Broj glasova koje mozete poslati za svog favorita nije ogranicen. No Name ce nastupiti direktno u Velikom finalu Eurosonga 2005, 21. maja u 21:00 (po centralno-evropskom vremenu), pod rednim brojem 12.

Ovo je prilika da svojim glasovima, kao i glasovima svojih prijatelja, pomognete popularnosti pjesme koja predstavlja Crnu Goru i koja, inace, vazi za jednog od favorita na ovogodisnjem Eurosongu.

Internet prezentaciju ove grupe mozete pogledati na adresi: www.noname.cg.yu. Tu možete na?i biografije svih ?lanova grupe No Name, biografije kompozitora i autora pjesme "Zauvijek moja", biografiju same grupe, galeriju sa preko 100 fotografija, tekstove ranijih pjesama No Name-a. Na stranici download, izmedju ostalog, objavljeni su i visokokvalitetni audio snimak pjesme koji se moze emitovati na radio stanicama kao i nekoliko, takodje, visokokvalitetnih fotografija koje mogu posluziti za objavljivanje u bilo kom stampanom mediju. Cjelokupni sadrzaj sajta je pripremljen i na Engleskom jeziku pa ga mozete preporuciti i svojim prijateljima koji ne poznaju nas jezik.

Uvjereni smo da cete ovo podsjecanje da aktivno ucestvujete u evropskoj promociji ovog vrijednog crnogorskog kulturnog proizvoda, shvatiti dobronamjerno.

Matica crnogorska od osnivanja odrzava stalne veze sa nasom dijasporom i zato svesrdno podrzava ovu akciju Radio Televizije Crne Gore i apeluje na nase iseljenike da aktivno ucestvuju u izglasavanju sto bolje pozicije naseg ovogodisnjeg predstavnika na Eurosongu - grupe No Name.
 

S postovanjem,

Radio Televizija Crne Gore
Matica crnogorska

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  March 2005