Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Vesko Karadzic
Prvi website kanadskih Crnogoraca

 
 Dragi zemljaci i prijatelji, 
 
 na sastanku Koordinacionog odbora "Crnogorskog drustva Britanske Kolumbije" odrzanom dana 9. januara 2005.g. u Richmondu, BC kojoj su prisustvovali Zoran Bulatovic, predsjednik, Ilija Milacic, potpredsjednik i Vesko Karadzic, webmaster, donijeta je odluka da se pusti u javnost prvi website kanadskih Crnogoraca na: www.montenegrin.org koji pocinje sa radom 10. januara ove godine. 
 
 Samom website-u je dat naslov "Informativni centar kanadskih Crnogoraca". Ovo je prvi informativni centar kanadskih iseljenika koji su porijeklom sa prostora Crne Gore. Sajt je otvoren za sve crnogorske iseljenike u Kanadi koji imaju zelju da izloze svoje radove u vidu tekstova, slika, interesantnih iseljenickih prica, crnogorske povijesti, kulturne radove, slikarska umijeca, pjesme, itd. Isto tako cemo pomagati svim onim crnogorsko-kanadskim organizacijama u promociji njihovih aktivnosti izrazenih u vidu okupljanja clanstva, organizovanja manjih i vecih skupova, izdavanja saopstenja itd. Takodje jedan od nasih ciljeva je da svojim sajtom pomognemo novim crnogorskim imigrantima da se brze integrisu u kanadsko drustvo. Bili bismo radosni ako bi imali konstruktivne prijedloge i komentare  sa vase strane koji se mogu poslati na e-mail: webmaster@montenegrin.org 
 
 Nase drustvo je osnovano u Vankuveru 23. jula 2004. godine kao rezultat potrebe vankuverskih Crnogoraca da imaju svoju vlastitu organizaciju gdje bi mogli konzumirati crnogorsku kulturu i tradiciju u skladu sa kanadskim sistemom vrijednovanja, kao i potreba za boljom izlozenoscu crnogorske umjetnosti i nasljedja u kanadskoj sredini.   

Pocev od osnivanja "Crnogorsko drustvo Britanske Kolumbije" informise svoje clanove i simpatizere o trenutnim dogadjanjima u Crnoj Gori kao i o crnogorskoj kulturi i njenom istorijskom nasljedju. Takodje, nasa organizacija pokusava da poveze dvije kulture, kanadsku i crnogorsku, nalazeci im zajednicke elemente. Mi cemo se truditi da dostignemo nase ciljeve time sto nastojimo da unaprijedimo rad na promociji ideja naseg drustva i odnosima sa javnoscu.   

Webmaster sajta Vesko Karadzic


 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002