Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Vesko Karadzic
Re: Otvoreno pismo gospodinu Sredanovicu

 Postovani gospodine Vuckovicu, 
  U svom zadnjem pismu Blazu Sredanovicu od Jan. 2005.g. ste rekli izmedju ostalog i ovo:
 ...
 Posto sad vidis da su to sve bili sni, pobijesnio si i poceo da napadas dobre, postene, ugledne Crnogorce kao sto je Dr. Dusan Petranovic, jedan od najuglednijih crnogoraca u Ameriku.... 
 
 Sobzirom da ste posten i ugledan covjek i da cijenite postenje i istinitost sto je i odlika pravijeh Crnogoraca, a isto tako uzimajuci u obzir i vase godine sto daju vasem karakteru jos vecu tezinu, nemogu da shvatim da covjek poput vas daje javno ovakve neistinite iskaze pred citavom crnogorskom javnoscu. 
  Da citiram pasus po pasus:
 
  
 Dusan Petranovic u pismu Dec, 2004.g. pise :
"S obzirom da nikad niko od clanova nije trazio kompenzaciju za svoje angazovanje, opravdanje i pokrice za kompenzaciju je nadjeno u cinjenici da Vesko Karadzic nikada formalno nije bio clan Udruzenja Montenegro niti clan UCAK."   

Vjerodostojnost ovog pasusa se moze provjeriti na zadnje Petranovicevo pismo na: http://www.montenet.org/2004/msf.html 
 
 U svom otvorenom pismu Blazu Sredanovicu od Dec. 2004.g. vi ste g. Vuckovicu napisali ovo:"Ali, Blazo je vidio da nasa organizacija, UCAIK, raste i prosperira, nasao je Karadzica, koji je do tog momenta bio clan nase organizacije, i nagovorio ga da preko nase internet stranice objavi da UCAIK ne postoji i da mi nijesmo registrovani kao takva organizacija."   

Ovaj pasus se moze provjeriti na stranici ovog foruma na: http://www.montenet.org/2004/djordje.html  
  
Dusan u svom e-mail-u od 15. Avg. 2004.g. upucenog meni pise:"A pravi nacin svakako nije podmetanje zapisnika, sa zakljuccima koji nijesu usvojeni i o kojima smo cak i mi koji smo ih diskutovali imali razlicito misljene. Valjda se nijesi toliko uzbudio da ne shvatas da nijedan clan (pa maker bio celni, vodeci, aktivni...) nema  pravo da ovako radi. 
  
Prihvatili smo te sa punim povjerenjem i uvazavanjem i prepustili ti  znacajnu funkciju u Udruzenju. Moram ti odati priznanje  na entuzijazmu u radu i doprinosu u  sirenju clanstva Udruzenja Crnogoraca Amerike i Kanade putem reprezentativnog  "web site" i putem licne komunikacije sa potencijalnim clanovima."  
... 

"Razmisljao sam o ovom novom, prilicno jakom, udaru na nase Udruzenje u kontekstu serije napada i podmentanja kroz koje smo morali proci za ovo kratko vrijeme od osnivanja."  
... 
 "Moram priznati da sam iznenadjen, ili bolje reci sokiran tvojim postupkom. Morao sam brzo da reagujem (jer zurinm na avion), da pokusam da popravim stetu koju si ovim napravio nasoj i svojoj Asocijaciji, ali sam svjestan da to nije lako moguce."  
... 
 Cjelokupno Petranovicevo pismo od kojih su povadjeni ovi pasusi se moze naci na: http://www.montenet.org/2004/msf.html  
Mene stvarno iznenadjuje da covjek vasijeh godina na takav nacin hvali nekoga ko se javno osramotio pred stotinama Crnogoraca koji posjecuju ovaj forum. Postoji mogucnost i da nijeste znali za ovu Petranovicevu blamazu i da ste propustili da procitate prethodna pisma koja svjedoce o tome. Ako je istina ovo drugo onda vam se oprasta. A ako ste vec znali za njegove izmisljotine i tako ga branite onda nemate nikakvog kredita pred Crnogorcima da se predstavljate kao castan. Jer pravi Crnogorci su nekada zbog svoje casti i glave gubili.  
 S postovanjem. 
 

Vesko Karadzic 
Webmaster i osnivac 
Crnogorsko drustvo Britanske Kolumbije 
Richmond, BC, Canada 
Tel: 604-303-9804 
E-mail: webmaster@montenegrin.org

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002