Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Djoko Vuckovic
 
ZVANICNO OTVARANJE KLUBSKIH PROSTORIJA CRNOGORSKOG KLUBA- San Francisco
 
U Nedelju, 22-og Maja, 2005, CRNOGORSKI KLUB -San Francisco, odrzao je zvanicno otvatanje klubskih prostorija koje se nalaze na adresu 1515 Walish Avenue, Santa Clara, California. Tom zvanicnom otvaranju prisustvovalo je oko 80 clanova i prijatelja iz raznih krajeva Kalifornije i drugih drzava, koji su specijalno dosli da bi prisustvovali tom zvanicnom otvaranju. Uz bogatu trpezu koja se sastojala od nasih raznih Crnogorskih specijaliteta: Niksickog piva, Crmnickog Vranca, Podgoricke i domace rakije koju je drustvu poklonio nas ugledni clan i Sheriff iz Sacramenta, Marko Radonjic, jagnjadi sa raznja koje je ekspertno ispekao nas cijenjeni clan i vlasnik "Adriatic" restoranta  iz Campbella, Benny Sabovic, priganica i zbor drugih raznih jela i slatkisa koje su nase vrijedne supruge spremile. Uz jelo i pice gosti su se raspjevali i napjevali Crnogorkih pjesama, mozda ne bas uvijek kvalitetno ali svakako gromovito, uz pratnju poznatog umjetnika iz Podgorice, a sad iz Auburna, Kalifornije, harmonikasa Sava Radusinovica i njegovog talentovanog sina.
 
Otvarane klubske prostorije su dekorisane sa slikama nasega velikog Njegosa, cjelokupnom porodicom nasega slavnoga cara junaka i Kralja Crne Gore, Nikole, Lovcena, raznih motiva iz nase otadzbine, itd., kao i, naravno, sa Crnogorskom i Americkom zastavom. Gosti su se kasno razisli, veseli i zadovoljni jer su konacno bili na jedan skup dje su culi i ucestvovali u muziku i pjesme iz nase prelijepe Crne Gore, jer kao sto su nam neki rekli, kad podju na druge proslave, nemozes Crnogorsku pjesmu cuti ako je dobro ne platis.
 
U ime Kluba, goste je pozdravio nas novi predsjednik Kluba, Djoko Vuckovic, koji je izmedju ostalog podsjetio goste da se ovaj klub organizovao prije pet godina, ne na osnovi starih mrznji prema ikoga, vec da bi oni koji koji ponosno mogu da kazu da su Crnogorci imaju svoj klub sa iskrenim prijateljima kojima mogu u svako doba prici za svaku pomoc. Nama je isto tako vazno da kao organizovana jedinica pomognemo nasoj braci u otadzbini da svjesno prihvate referendum koji ce odluciti buducnost nase drage otadzbine. Isto tako naveo je da se osjecamo ponosni sa otvaranjem ovih divnih prostorija, prvih uzduz Pacifica od Alaske pa do Centralne Amerike, koje su cisto Crnogorske bez ikakvih prefiksa. Nasi stari su ucestvolali u formiranju i otvaranju drugih klubova, kao naprimjer Prvo Srpsko i Crnogorsko Dobrotvorno Drustvo u San Francisco, koje je osnovano prije 125 godina, ali nedje usput ono "Crnogorsko" je nekako nestalo i postalo samo "Srpsko".
 
On se licno u svoje ime, i od strane Kluba iskreno zahvalio porodici Miladina i Bebe Malisic koji su od svoje prelijepe, novo sagradjene zgrade od 25.000 kvadratnih metara, "Novo Building", odstupili dio za potrebe Kluba.
 
U toku otvaranja Kluba upisali su se sest novih clanova koje iskreno i srdacno pozdravljamo. Dobro nam dosli braco Crnogorci!
 
Djoko Vuckovic
Jun, 2005
 
 

 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002