Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Vojislav D.Rasovic
Re: Popis stanovnistva i CG jezik
Postovani Rajko Djuraskovic,

Mislio sam da sam zavrsio sa ovom temom razgovora poslije toliko izvaljenih gluposti od strane Gosp.Milosa Popovica.
Citaoci ovih stranica vide,fala Bogu ! Evo njegovih bisera :U cestitki "srpske Nove godine" koju nam je uputio Gospodin Milos Popovic,sadrzana je sva laz !U toj na izgled naivnoj gluposti su sazeti sadrzaji primitivne velikosrpske zagrizenosti ,jer da nije tako mi bi primali Novogodisnje cestitke starokalendarske i Gregorianske vrste na ovakav nacin :Srecna vam Ruska Nova godina, Ukrajinska,Bugarska,Sirijska,Grcka ,Rumunska itd. a sa novo kalendarske strane :Srecna vam Italijanska Nova godina,Francuska ,Madjarska itd.

Kad je postavio pitanje sa namjerom da nam nesto uskrati istorije ,trazio je "sponu"iz doba Dukljanske Kraljevine u doba vladavine Vojislavljevica i danasnjih Crnogoraca i Crne Gore,lako je to razumjeti jer su danasnji stanovnici svi  izreda srodni sa etnickog ,konglomerat Slaveno -Ilira-Vlaha i drugih etnikuma a sa nacinalnog ono sto danas se ljudi osjecaju.

Kad bi isto pitanje se postavilo i trazila spona za ondasnju Rasku i njezine Rasane trebali bi ici od nje, do atiserifske Srbije Obrenovica koji ni srpski jezik nijesu dobro poznavali pa do Karadjordjevica koji isto po svome etnickom porijeklu ,kazuje se da su bili Klimenti .
Postoji kod nas put Meduna jedno staro groblje na zvanom mjestu "grobovlje" nepaznjom ono je dosta osteceno od krava itd.zapamtio sam da su nam stari pricali da su tu sahranjeni davni predci koji su bili rimo -katolicke vjeroispovjesti,ako je tako onda to treba da je u doba 1690.godine kada su Drekalovici prelazili iz jedne u drugu vjeru.Pravoslavlje je imalo uticaja jer je stiglo na nase prostore silom osvajanja ondasnje Dukljansko-Zetske drzave od strane Raske i njezinih Velikih Zupana .Mislim da je suvisno  pricat ono sto je i malom djetetu danas poznato ili pak Gosp. Milosu Popovicu sa njegovim fakultetskim diplomama.
Zna se kad je Crnogorski narod a tako isto Albanski i drugi dovrsio svoj puni nacionalni indentitet,kojemu je predhodio etnicki Sloveni,Iliri,Vlasi koji su se prozimali kako na nasim tako i na svijem drugim prostorima(interesantan primjer su Kumani koji su se utopili a ostao je samo pomen po gradu Kumanovu(primjer)
Gospodin Milos Popovic nece se ljutit,njegove sestrice krstio je u Canadi blazenopocivsi mitropolit Crnogorske autokefalne pravoslavne crkve Antonije Abramovic 

Najljepse vas sve pozdravljam ,na brodu "Viking Princes" na putu za Bahamas

Vojislav D.Rasovic
 
 
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002