Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Vojislav D.Rasovic
Re: Popis stanovnistva i CG jezik
Gospodin Milos Popovic ne razumije !

Gospodine Milos Popovic, odmah sam prepoznao i da nam nijeste dali do znanja kako ja, tako i sva crnogorska dijaspora da ste fakultetski obrazovani jer umijete prevodit moj Crnogorski jezik sa Engleskim akcentom na Vas Srpski.Ako iko skace i preskace ,dokaz je Vase opsirno pisanje koje se gubi i kao da poprima alzheimers, pisanje se pretvara u nerazumnost jer ima velikosrpski aksent.
Na ovim Crnogorskim stranicama naseg web-sita govorili mi svijem jezicima ovoga svijeta stvar se svodi ,da postoji Crnogorska nacija,Crnogorska drzava i Crnogorska crkva kao i svi drugi njezini atributi,jednog naroda.
Sto se pojmova tice koje nabrajate i pominjete,razne drzave svijeta u kojima zive Srbi i po vama gosp.Popovicu ,Srbi i Srbijanci koji zive u Srbiji , recita nam kako se to oni medjusobno prepoznaju ?Dali Srbijanc koji po vama zitelj Srbije i njen drzavljanin,kad se preseli u Crnu Goru postane Srbin,da bi se izjednacio sa vama "posrbicama" koji bolujete od "Garasaninskog sindroma"dali je i dalje ostao Srbijanac? Sto mu vi ne  dozvoljavate,jer kazete da je Srbin po vasem "siri pojam" za one koji zive na prostoru Crne Gore,Bosne ,Hrvatske,Makedonije,Kanade itd..Po vasem receptu znaci u Turskoj zive Turcijanci a van nje kao siri pojam Turci !
Naveli ste da Crnogorci i Srbi nemaju ama bas nikakve veze---
ja bih rekao da nemaju nikakve slicnosti !
Sto se tice vasih diploma ,koristite to tamo , mozemo ja i Vi sa nasom Slaveno-Ilirskom babalogijom ka Drekalovici ,Vi Srbin ja Crnogorac da razgovaramo na lijepom Engleskom jeziku,imate uvijek vrata otvorena da preskocite u nase jato Crnogorsko,bez inkvizicije ! Na isti nacin kako to uradise Nikola Pasic,Branislav Nusic(Ben Ekiba)Mosa Pijade i ova malenkost posrbljenih Crnogoraca koji su prihvatili Srpski nacionalni okvir.
Po Gospodinu Milosu Popovicu kako kaze: "Ako budemo karikirali" on najvjerovatnije misli nama da izvrsimo "Hara-kiri" e to necemo,posto smo pomenuli sve Dukljanse Vladare koji su vladali drzavom -Kraljevinom Dukljom na sto pedeset godina prije nepostojecih Srba , ondasnje susjedne Raske i njezinih Rasana.Tako da stvarno ne dolazi u obzir ni karikiranje nit hara-kiri !No cemo drzat ovo sto je nase kamenje Crne Gore ,tamo i po svijetu !
Domo arigato Mr.Milosh Popovich

Sa postovanjem Vojislav D Rasovic trenutno na Floridi
 
 

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002