Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Delibasic Danilo
Re: Zacudjenost raste....

Postovani gospodine,

1) procitao sam Sveto pismo vise puta i da citucu ga do kraja zivota;

2) Nacin na koji ja pisem nije isljucivo kriticki vec mozda i poziv na pomirenje (mada ni sam ne znam zasto se sukobljavamo);
3) Nazivati "moju" Crkvu klerofasistickom, jasno stavlja do znanja da ste i sebi samome mogli napisati isto pismo;

4) Odakle Vama uopste ideja da mene povezujete i da meni pisete o zlocinima koje su napravili izvrnuti umovi koji su na moju (ali i na Vasu) nesrecu iz Srbije?
Ako smatrate da ste time nesto postigli potpuno ste promasili temu. Kakvu Bosnu to spominjete? Pa ja sam krivicno gonjen od proslog rezima zbog izbegavanja svih vojnih obaveza. Ko god da je u zlocinackim pohodima pokusao da se skrije iza Svetosavlja proklet je za ceo zivot. Sama rec Svetosavlje ima vrlo jasno znacenje. Znaci jos jednom procitajte sta sam napisao. Nikada se nisam slagao sa unistiteljskom politikom bivsih politickih struktura za koje ja vidim da Vi mislite da su jos na vlasti. Stvarno mi nije jasno sta ste pokusali time reci. Vise puta sam procitao Vase komentar i nije mi jasan uopste. Necu se dalje nitruditi da ga razumem;

5) Na prostorima sadasnje Crne Gore nastala je prva srpska drzava- ne zelim da ispadnem srpski nacionalista (mada mi pripisuju etiketu pravoslavnog fanatika iz ne znam kog razloga), ali nije li sam Njegos potpuno izjednacavo Srbe i Crnogorce govoreci da su jedan narod?

6) Vidim, Vi ste deo civilizovanog sveta koji treba da utice na moju savest. Znaci li to da ne zivite u Crnoj Gori? Znaci li to da imate malo iskrivljenu sliku o svemu sto se ovde desavalo? Cini mi se da su odgovori na moja postavljena pitanja da. I odakle Vama uopste ideja da ce "sprpska klerofasisticka Crkva" predvoditi novo etnicko ciscenje u Crnoj Gori? Pa crnogoraca u Srbiji ima koliko i u Crnoj Gori.

7) Sto se stida tice, mogu se stiditi jedino svoje nepromisljene reakcije i pisma koje sam uputio (dakle ako ce Vas ovo zadovoljiti delimicno ste u pravu)  na web-site, u kojem sam izneo svoje kritike. Tacno, stidim se jer sam uspeo biti iziritiran kojekakvim napisima koje sam nasao ovde. Krajnje je vreme da se prestane sa podelama, i da se ozbiljno razmisli o nekim stvarima koje su zaista vazne.
 
Postovani gospodine Sredanovicu, nisam ja zvao na sukob, ali me izvrnuto poimanje hriscanstva u ime nacionalizma iritira neverovatno. Ukoliko Vama to ne smeta i to je misljenje na koje Vi naravno imate pravo. Ali, kada malo bolje razmislite, shvaticete da tu stvarno nesto nije u redu.
 
S` postovanjem,
Delibasic Danilo
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002