Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Blazo Sredanovic
Re: Zacudjenost raste....

Postovani gospodine,

Vi ste vatreni pobornik Svetosavlja, sto je ocito iz vaseg pisanja. To je ideologija u kojoj su religija i nacija upregnuti u istu djavolju spregu, a za koju je vas Velimirovic, kojeg ste nedavno posvetili, kao protagonista te ideologije, dobio od Hitlera odlikovanje "Gvozdeni krst", Takva Crkva ( "vasa" a ne "moja" ) moze se samo zvati klerofasistickom, jer je sveti Sava bio preteca srpskog fasizma. Vi se licno ne mozete distancirati od zlocina u bivsoj Jugoslaviji , a istovremeno biti apologeta Svetosavlja, jer je Srpska pravoslavna crkva bila idejni vodja, pokretac i potstrekac bratoubilackog rata. Vasi popovi su se fotografisali na tenkovima sa pusko-mitraljezima i dolazili u televizijske studije sa masinkama preko krsta, a Amfilohije je u najvecu crnogorsku svetinju, Manastir Svetog Petra Cetinjskog, uveo Arkana i njegove naoruzane zlocince. Kazete da vas poimanje hriscanstva u ime nacionalizma iritira. Ako je to tacno onda napustite Svetosavlje, sto nije nista drugo do pravoslavni nacionalizam, i Srpsku crkvu i upisite se u nasu Crnogorsku crkvu, koja zastupa hriscanske vrline: milosrdje, ljubav, vjeru, jednakost i nadu i koja zaista voli bliznjega svoga kao sebe samoga, a ne skida bliznjemu svome gace, pa kad vidi da je osunecen prekine mu grkljan!

Koliko god da se posipate pepelom, pa kao zalite sto ne zivite u Crnoj Gori, uz to su vam i roditelji otuda, vi ste samo pritajeni velikosrbin! 
"Na prostorima sadasnje Crne Gore nastala je prva srpska drzava" lupiste i ostadoste zivi. Na tim prostorima nije stvorena srpska drzava vec Duklja, kasnije Zeta sa sedam kraljeva u dinastiji Vojislavljevica, koje Srpska crkva ne priznaje, jer su se pojavili prije Nemanjica, pa onda Stevan Nemanjic nebi mogao biti PRVOVENCANI. Ti falsifikati su vise neodrzivi. Cak i srpski istoricar Relja Novakovic u knjizi "Odakle su Srbi dosli na Balkansko poluostrvo" kaze: "Duklja (Zeta)oduvek je bila svojstvena drzava, ali ne ni hrvatska ni srpska, vec slovenska-duklljanska..."

Kazete da je Njegos govorio da su Srbi i Crnogorci jedan narod. To nije tacno! Navedite dje je to rekao!

Pisete: ..." Krajnje je vreme da se prestane sa podelama..." To je vrhunac vase hipokrizije. Prvo konstatujete da nema ni crnogorke nacije ni drzave, a onda pozivate na jedinstvo. Ma neka, jadan!! To je tipican nastup crnogorskog velikosrbina,a posto ste mladi onda ste jos i opasniji, jer cete duze zivjeti!
I na kraju da se osvrnem na vasu uvodnu recenicu: "Procitao sam Sveto pismo vise puta i citacu ga do kraja zivota" Mogu tomesamo dodati uzalud, kako se moze zakljuciti iz nacina kako rezonujete!
 

Blazo Sredanovic
 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002