Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
2001   2000 1998 - 1999
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Centar za iseljenike CG
        Poruka nasim iseljenicima Postovani i dragi prijatelji, 

Cestitajuci vam nastupajuce praznike sa iskrenom zeljom za srecuna svim poljima zivota i rada, imamo zadovoljstvo da vas obavijestimo o nekim aktivnostima Centra za iseljenike Crne Gore za koje smatramo da su od zajednickog interesa.

            1.U prva dva mjeseca naredne godine Centar pokrece novi casopis »Dijaspora Crne Gore« koji ce u pocetku izlaziti kvartalno, na srpskom i engleskom jeziku. Casopis ce objavljivati priloge sa aktuelnim temama iz drustvenog, ekomskog, kulturnog i sportskog zivota Crne Gore. Znacajan prostor bice ustupljeni prilozima o zivotu i radu nasih iseljenika.

Buduci da nam nije cilj promocija bilo kakve politike ili ideologije,vodicemo racuna o tome da tekstovi u casopisu budu zasnovani iskljucivo na cinjenicama o zbivanjima i pojavama, na idejama koje zagovaraju prosperitet, kako naroda i narodnosti koji zive u Crnoj Gori, tako i nasih iseljenika bez partijske, nacionalisticke i vjerske obojenosti. Zato ocekujemo plodnu i svestranu saradnju sa vama. Pozivamo vas da nam pomognete u pripremi casopisa dostavljanjem priloga o vasem radu, dostignucima i uspjesima nasih ljudi u dijaspori. Sadrzaj vasih priloga moze imati dva aspekta:

a)Price i opisi stvaralastva i rezultata rada nasih iseljenika i njihovih asocijacija u sredinama u kojima zive;

b)Pogledi, sugestije i predlozi za poboljsanje saradnje sa vasom postojbinom, odnosno djedovinom, zavicajem, kolijevkom, maticom Crnom Gorom. Bice nam dobrodosla misljenja i pogledi, kako vasa tako i vasih prijatelja u novoj postojbini, o mjerama za prevazilazenje sadasnjih teskoca i dalji prosperitet Crne Gore. ( Duzina priloga moze biti do 3 kucane strane A4).

Za prvi broj koji ce se stampati krajem februara iduce godine priloge sa ilustracijama ili bez njih mozete slati na nas E-mail: diaspora@cg.yudo kraja januara. Naknadno cemo vas obavijestiti o mogucnostima dostavljanja casopisa. Cilj nam je da ovaj casopis postane jedna od spona nasih iseljenika sa domovinom.

            2.Na nasem web sajtu www.diaspora.cg.yupored dnevnih informacija o zbivanjima u Crnoj Gori i linkovnih veza sa drugim web sajtovima od interesa, uveli smo novu rubriku »PITANJA I ODGOVORI«. Pogledajte i saradjujte u njoj. Postavljajte pitanja koja vas interesuju. Trudicemo se da obezbijedimo odgovore.

3.Na sajtu cemo ovih dana instalirati muziku melodije koje se rado slusaju u Crnoj Gori. Nadomo se da ce i Vama biti prijatna muzika iz zavicaja.

Saljuci Vam jos jednom srdacne cestitke za nastupajuce praznike, u ocekivanju uspostavljanja prisnije i plodotvornije saradnje, toplo vas pozdravljamo,

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Direktor

Prof.dr Milan Vukcevic


 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2002