Komentari
Comments
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Vojislav Rasovic
Re: Matija Beckovic Kucima 
Kuci -  Matiji Beckovicu

Recitali Matije Beckovica,jednog od najgorih glasonosa mrznje prema drugim narodima i etnickim sredinama koje njemu ne odgovaraju a to se radi i o Crnogorcima.Matija je mitovima stilizovao svoju nacionalnu paranoju,koja je generator sukoba,rata i zlocina.
      Hodajuci zemljom Kuca mora da se pomjeralo kiklopsko kamenje drevnog grada Meduna;kazu da se to dogadja u takvim momentima,prisutnosti nepozeljnih.
U djelima koja su pisana od Marka Miljanova Popovica-Drekalovica visoko je razvijena svijest o zrtvovanju"za opstu i za bozju pravdu"smisao za humanisticku solidarnost,za saosjecanje sa onijema sto su u nevolji.Zrtvovanje je osnova i bezuslovna duznost svakog covjeka,moralni i
religiozni poziv.
Kako zvuce starceve rijeci koji je na cerkine rijeci:"Evo ljudi dje ceraju cojeka" a starac mirno naredjuje;"Otvori vrata tome sto bjezi,a zatvori tome sto cera" .
        Matija nam baca prasinu svojim mitovima i Raskim zupanima,koji Dukljansku zemlju porobise,nase gradove ognjem popalise !Ravo je zlocinu potomke Kastriota,Drekala,Lala i Ilika;negirat njihovo etnicko porijeklo Iliro-polabskih Slovena,narodnosno crnogoraca od kojih su mnoga velika bratstva iz plemena Kuca-Drekalovica tu su Popovici, Vujosevici, Prelevici, Otasevici, Ivanovici, Rasovici, Ljakovici, Cejovici, Vuksanovici, Mitrovici itd. i primjenjivat prozirnu laz o srpskom porijeklu Kuca i ostalijeh Crnogoraca.Ona se prikazuje u konstrukciji "Nacertanja" da kroz vjersku pripadnost vrsi srbizaciju(srpska
vjera,turska vjera,latinska vjera).
U pokusaju izdvajanja Kuca od svoje srodne sredine(etnicko-nacionalne)plemenima i bratstvima sa rodbinskim vezama Crnogorskih Bratonozica, Vasojevica, Pipera, Bjelopavlica, Gruda, Klimenta, Hota, Dukadjina, Mirdita, itd.
U,sto bi nas zeljeli ugurat ?Da ne znamo da smo posojali i u doba nase Duklje,kada se Srblji nijesu ni pominjali !
  Danas u doba zlocina,patnje,progona,potpune nehumanosti i necovjecnosti etnickog ciscenja u ko relaciji je sa Matijevom posrbljivackom politikom. Ova zla nedjela cijelo covjecanstvo sudi kao zlocin,okretao to neko,kako godj,ono je zlocin, pitajte preko milijon Albanaca i reci ce vam od starina do djeteta isto.
Matija nam sam dade odgovor;to pero mrtvackih glava,mitova,podstreka sovinizmu , mrznje i nacionalne paranoje,je dokaz ponora !
Mi smo nacionalno Crnogorci od davna !

                       Vojislav Rasovic

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  March 1998