Letters 
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 Previous Letters:
 
2004 2003 2002 2001
2000
1999 1998
index of montenet
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Montenegrina tim

Montenegrina - digitalna biblioteka crnogorske kulture


Postovani prijatelji, Zelimo da Vas obavijestimo, da je u posljednja dva mjeseca, internet sajt www.montenegrina.net  dozivio redizajn, kao i da je sadrzaj obogacen velikim brojem novih dokumenata, clanaka, djelova knjiga, slikama i drugim materijalima.
 
  Internet sajt - www.montenegrina.net predstavlja digitalnu biblioteku crnogorske kulture i nsaljedja. To je svojevrsna "otvorena" enciklopedija koju kreiraju, izmedju ostalih, i sami posjetioci, saljuci nam svoje materijale koje imaju u digitalizovanoj formi. Naravno, moraju biti ispostovani neki kriterijumi - vjerodostojnost materijala, postovanje autorskih prava (obavezno navodjenje autora i imena djela, kao i izdavac, ukoliko je negdje prethodno objavljeno). Takodje, uvredljivi materijali koji raspiruju mrznju se ne objavljuju. 
 
 Ako zelite i sami doprinijeti ovom jedinstvenom projektu koji ima ogroman znacaj za Crnu Goru, slobodno nas kontaktirajte putem ovog maila ili forme na sajtu. Ova ce digitalna biblioteka sluziti, kako ljudima u Crnoj Gori, tako i svim stranicma. Posebno ce biti pogodan za nase ljude u dijaspori i obrazovanje njihove djece. Ogromnu korist ce imati i studenti, profesori, istrazivaci, institucije, turisti, kao i obicni znatizeljnici koji hoce da saznaju neki zanimljiv podatak o Crnoj Gori. Takodje, planira se da sajt pravu funkciju ostvari tek kada bude napravljena i engleska verzija sajta, ali je za to potrebna velika pomoc i ucesce sto veceg broja saradnika. 
 
 Uskoro ce krenuti i dio sajta koji se bavi modernom crnogorskom kulturom, pa ce se po prvi put na internetu obezbijediti prostor za predstavljanje savremene crnogorske umjetnosti, literature, pozorista i filma, muzike kao i institucija koje se bave ovim segmentima. 
 
 S obzirom da tezimo istom cilju, a znajuci da imate veliki broj clanova, kao i da sami uredjujete i vodite svoje web sajtove, pozivamo vas da nam se prikljucite i da nam saljete sve materijale koji bi mogli biti od znacaja za popunjavanje nase zajednicke biblioteke. Takodje, posaljite nam vasu markicu, tj mali logo, kako bi vam postavili link na nasem sajtu (ukoliko to vec nijesmo uradili). Istodobno vas molimo da nas link postavite na vasim stranicama.  

Pozdrav,  

Montenegrina Team.


 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  Jan 2006