Komentari
Comments
Welcome to MONTENET the window with a view of MONTENEGRO
 
Index of montenet home page
 
 
Profile of Montenegro
People of Montenegro
Geography of Mpntenegro
Short History of Montenegro
Montenegrin Culture
Language in Montenegro
Religions in Montenegro
Montenegrin Arts
Montenet Press Cut
Politics in Montenegro
Montenegrin Law
Montenegrin Economy
Travel to Montenegro
Sports in Montenegro
Links to ex Yugoslav Republics
East Europe and Russia
Links to Montenegrin Sites
Site Map of Montenet
Letters&Comments&Suggestions
Miscellaneous
 
Nenad Kilibarda
Mitropolit Amfilohije
Primite mnogo pozdrava iz daleke Norveske i mnogo uspjeha u radu.
 
Objavite ovo sramno pismo mitropolita Amfilohija (attachment)u rubrici  "letters" kao svjedocanstvo jos jednog napada na CG i negiranje Crnogorske nacionalnosti i nase Crkve.Ovo je samo jedan dokaz kako SPC nastavlja politiku Velikosrpskih interesa koji nisu ni u interesu same SPC niti njenih vjernika a sto smo vidjeli kako im je savez sa Milosevicem sada prisjeo. Samim tim gospodin Amfilohije negira i ne priznaje Njegosa kao naseg religioznog i drzavnog vodju i oca moderne Crne Gore .Umjesto da radi na ponovnom uspostavljanju nase crnogorske pravoslavne crkve  kao sluga Boziji koja je uzurpirana od strane Beograda,on to podriva u interesu ateista i fasista i toboznjih
interesa SPC, da je to jedina pravoslavna crkva na prostorima Ex-Jugoslavije. A  sada necemo komenterisati  sve Vizantijske crkve sto su Srbijanci posvojatali i sad ih koriste ko njihove na velikim prostorima Balkana kao i u samoj Crnoj Gori.
 
            Kilibarda Nenad-Stavanger-Norway

ZASTO SE IGRATE SA MITROPOLIJOM CRNOGORSKO PRIMORSKOM...

Posted Friday, September 24, 1999 - 07:21 EDT by MNNews
PODGORICA, 24. septembra (Montena-fax) - Crnogorski mitrpolit Amfilohije uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Filipu Vujanvicu u kojem "izrazava zaljenje, ogorcenje i zabrinutost" zbog jucerasnjeg prijema koji je u Vladi uprilicen poglavaru Crnogorske pravoslavne crkve mitropolitu Mihailu.
Mitropolit Amfilohije obraca se Vujanovicu pitanjima "Zasto, kao predsjednik Vlade Crne Gore, dozvoljavate da Vasi potpredsjednici tako i toliko ponizavaju Crnu Goru i zasto dopustate igranje sa njenom najvecom svetinjom, Mitropolijom Crnogorsko-primorskom i izrugivanje sa njom, pred licem svijeta?"
"Prijem vaseg potpredsjednika Burzana uprilicen 'mitropolitu', rascinjenom raspopu, nepostojece 'crnogorske pravoslavne crkve' predsavlja pljuvanje u lice ne samo Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori, zakonom priznatoj, nego i sveukupnom vaseljenskom Pravoslavlju", smatra Amfilohije i dodaje da se "u Evropu ne ide i u njoj ne ostaje sa prevarantima i laznim vrijednostima", te da je "u bilo kojoj evropskoj drzavi nezamislivo da nekoga, ko se lazno predstavlja za papu ili kardinala, bilo ko od zvanicnih organa primi ili podrzava". 
"Oni koji su do juce gonili Crkvu, zeleci da je uniste, danas od otpada Mitropolije Crnogorsko-primorske, grade svoju plemensku sektu, dajuci joj ime 'autokefalne Crkve', a u stvari pokusavajuci da Crkvu razore iznutra, radi ostvarenja istih bezboznih ciljeva", navodi se u pismu mitropolita Amfilohija.
"Ne sumnjam, gospodine predsjednice, da ne znate da se na lazi, obmanama i moralnoj necistoti ne gradi i ne moze graditi drzava i njena buducnost, jer Crna Gora, nije nikada 'jela hljeba s prijekora' , ali ni dozvoljavala da joj se igraju sa obrazom i dostojanstvom, a ovdje se upravo radi o tome, i tezem od toga", zakljucio je mitropolit Amfilohije u pismu upucenom crnogorskom premijeru Filipu Vujanovicu.
 

Montenet.org:  Kao sto zna veliki broj citalaca koji su nam se javljali, komentari citalaca su dobrodosli.  Montenet.org ne prezentuje vecinu komentara koje su licne prirode. Medjutim, ukoliko neko zeli da komentarise ili sugerise teme koje bi mogle biti od interesa citaocima, Monenet.org ce ih okaciti na "http://www.montenet.org/home/letters.htm" po redu u kojem stizu. Mozda je jos jednostavnije ako oni koji hoce da posalju komentar dvostruko pritisnu misa na rijec 'comments', a ukoliko hoce da vide komentare pritisnu misa na rijec  'published' koje se nalaze na dno svake stranice Montenet.org. Alternativno, komentari se mogu poslati na e-mail adresu webmaster@montenet.org

 

[Index] [Profile] [People] [Geography] [History] [Culture] [Art] [Language] [Religion] [Miscellaneous
[Site-map] [News] [Politics] [Law] [Economy] [Travel] [Sports] [Letters] [Links] [ExYu] [EE&Russia]
 Comments and suggestions are welcome and selected will be published
Copyrights©
webmaster@montenet.org
Montenet 1997
 All rights reserved.
Last updated  March 1998